top of page

Organic Basics

Az Organic Basicsről...

Sajnos az Organic Basics cég megszűnt működni abban a formában, amit az alábbiakban olvashatsz.

A ruhák, melyeket nálunk találsz még az utolsó darabok az együttműködésünkből. Minden egyes darabra igaz minden a lenti leírásból Újakat viszont már nem fogunk rendelni, mivel sajnos a régi Organic Basics cég csődbe menetele utáni új keretekkel, amit az új tulajdonosok biztosítanak nekik, már nem szeretnénk együttműködni a márkával.  

A dán Organic Basics a fenntartható gondolkodást helyezi minden egyes lépésének középpontjába. Csak olyan anyagokat használnak, amelyek törődnek a környezetünkkel és csak olyan gyárakkal működnek együtt, akik szintén ezt teszik.

 

Ruháik dizájnja az egyszerűségen és a funkcionalitáson alapul. A termékeiket azzal a céllal készítik, hogy azok sokáig tartsanak. Ez tanúsított, minőségi anyagokat és igényes kivitelezést jelent. Megbízható, tanúsított, környezetbarát európai ruhagyártókkal dolgoznak, akik etikusan működnek. Azaz a gyárak nem alkalmaznak gyermekmunkásokat, sem kényszermunkát, a munkatársaik biztonságos környezetben dolgoznak, a jó megélhetéshez szükséges fizetést kapnak, olyan támogatásokban részesülnek, mint pl. ingyenes ebéd, vagy gyermekfelügyelet és mindenkor tisztelettel bánnak velük.

 

Az Organic Basics tanúsított B Corporation, valamint minden bevételük 1%-át európai környezetvédelmi projektekre adományozzák. 

Ruháik, melyeket nálunk találsz, mind vegánok.  A biopamut darabok GOTS, a TENCEL ruhák OEKO-TEX STANDARD 100, az újrahasznosított anyagú edzőruhák pedig GRS minősítéssel rendelkeznek.

bottom of page