Keresés

A nagy Zöld gardrób fehérnemű kisokos

Szerző: Poór Petra
Biztosan veletek is előfordult már, hogy a rossz fehérnemű választás miatt feszengtetek egész nap, rosszul éreztétek magatokat. Nekem hosszú évekig gondot okozott, hogy mi alapján válasszam ki a megfelelő darabokat.


Vásároltam fehérneműt, mert trendi volt, vagy, mert az gondoltam, valamelyik csipke csodától lesz több önbizalmam. Kényelmetlen volt, átlátszott a mintája, szúrt és szorított. Mondanom sem kell, hogy nem éreztem jobban magam tőlük.


Ebben a bejegyzésben néhány hasznos tanácsot szeretnék Veletek megosztani, amiket az elmúlt években a témáról megtanultam.

Csak az anyaga legyen jó… biopamut, Tencel vagy poliészter?


A fehérnemű az első dolog, ami érintkezik a bőrünkkel. Szerintem fontos, hogy megtiszteljük a testünket és minőségi, természetes, puha anyagokkal öltöztessük fel. Az intim területeknek is lélegezniük kell. Gondoljatok bele, a konvencionális műszálas fehérneműk annyira bezárják a bőrt, hogy az semmi levegőhöz nem jut. Nem hangzik túl higiénikusnak, igaz?


Ráadásul sajnos a ruhaiparban gyakran használnak olyan, akár egészségre káros vegyszereket, amiknek semmilyen keresnivalójuk sem lenne ezekben a darabokban.

A Zöld gardrób fehérnemű kínálatában OEKO-TEX Tencel és GOTS biopamut, tanúsítottan egészséges és természetes alternatívákat találtok a műanyag fehérneműkre.


A megfelelő melltartó méret


Amennyiben megtalálod a tökéletes méretet, szinte 90%-ban már nem tudsz hibázni a fehérneművel. Ne a címkéken található számokat és betűket figyeld, inkább válassz nagyobb méretet, ha szükséges. A pántok tartsanak, de ne vágjanak be. Nagyobb kosárméret esetén pl. érdemes vastagabb pántos melltartókat választani.


A megfelelő fehérnemű szín


Pár évtizede kifejezetten trendi volt, ha kivillant az élénk színű fehérnemű a felsőkből. Remélem, senkit nem kell sokáig győzködnöm, hogy ez a trend már elmúlt…


A nagyon élénk színű mintás darabok nem praktikusak, limitáltan lehet őket kombinálni. Válasszatok helyettük ilyen felsőruházatot vagy kiegészítőket.


A világos és fehér ruhadarabok, könnyed anyagú blúzok alá válasszunk testszínű melltartót és bugyit. A Zöld gardrób kínálatában több árnyalatot is találtok, hogy biztosan passzoljon a bőrötök színéhez.

Bár még mindig vannak, akik úgy gondolják, hogy a fehér felsők alatt nem látszik át a fehér melltartó, sajnos ez nem így van.


A sötét színű ruhák alá válasszatok sötétkék vagy fekete darabokat - különösen akkor, ha testresimuló fazonról van szó. Így nem fog átlátszani, ha az anyag kicsit megnyúlik viselés közben, a mell, has vagy fenék részen.

Melltartók


Pántok és kivágások


A legelegánsabb fehérnemű az lenne, amit nem is látunk, mégis ellátja feladatát. Érdemes megfigyelnetek milyen kivágású felsőket viseltek és ez alapján kiválasztani a megfelelő fazont.


A sportos trikókhoz a Basic Biopamut melltartót, a Tencel Lite Basicet, zártabb felsőkhöz a Biopamut háromszög melltartót válasszátok.
A Triangle, Tencel Lite és a Biopamut melltartókat vastagabb pántos felsőkhöz is könnyedén viselhetitek.
Én a Triangle és Tencel Lite Basic fazont vásároltam a ZG kínálatából az elmúlt években, ezekkel szinte minden felsőmet és ruhámat tudom viselni. Ha a hagyományos merevítős fazonok cseréjén gondolkoztok, csak ajánlani tudom őket.Alsók


Hipster, tanga, brazil, francia - melyik bugyi illik hozzám?


Bár vannak testalkati ajánlások, hogy milyen bugyi fazont érdemes választanunk, de én sokkal fontosabbnak tartom, hogy a hétköznapokban ne görcsöljük túl a témát. Áltanosságban mégis elmondható, hogy minél vastagabb egy bugyi pántja, annál kevésbé fog bevágni és lesz ezáltal előnyösebb.


A tanga-kérdés nagyon megosztó, valaki vagy szereti, vagy utálja. Nem is szeretnék senkit a témában befolyásolni, azt érdemes csak észben tartani, hogy ez sem láthatatlan. Vásárlásnál ügyelj a megfelelő színre és méretre.

Gondold végig, hogy milyen fehérnemű alsókat viselsz szívesen, miben vagy magabiztos, de ne feledkezz meg a praktikusságról sem (élethelyzet, menstruáció stb.).

A nagyibugyi mítosz


Bár Brigit Jones elültetett egy képet a fejünkben a magasderekú alsókról, érdemes pár darabot a szekrényben tartani. Hogy miért?


A finom anyagú alsók és testet követő ruhák alá válasszunk bátran ilyen bugyit, ez ugyanis nem vág be a kritikus részeknél, ezáltal optikailag karcsúsít. Ráadásul a fázós derekat is védi.


Hasonlóan jó megoldás lehet még a body is: nem vág be derék és csípő tájékon, enyhén alakformál is. A Nicole body mélyen kivágott hátával és ¾-es ujjával az egyik legjobb választás.Női zoknik


A titok- és bokazoknik a legpraktikusabb fazonok a női ruhatárban. Ezeket félcipőkhöz és rövidszárú sportcipőkhöz is viselhetitek. Télre és a csizmákhoz válasszatok hagyományos hosszúságú, vastag anyagú darabokat.


Mindenki egyéni stílusától és jó ízlésétől függ, hogy visel-e mintás darabokat. Arra figyeljetek csupán, hogy ilyenkor a zokni is egyfajta kiegészítő szerepébe kerül - passzoljon szettetek többi részéhez.

Az Uraknak


A férfiak vásárlási szokásai és szempontjai nagyban eltérnek a mieinktől. Tovább és az utolsó leheletig hordják mindenüket, ezért is fontosabb számukra a minőség.


Lassan egy éve teszteli a párom a Zöld gardróbos alsónadrágokat, hasonlóan jó tapasztalatai vannak, mint nekem. Egy hagyományos fast fashion alsót 3-4 hónap után lehet, hogy ki is lehetne szelektálni, a biopamut alsónak meg sem kottyant ez az egy év.


A másik nagy fogyóeszköz a férfi ruhatárakban a zokni. A hagyományos darabok mellett az unisex titokzokni is hasznos, hiszen a rövidebb szárú nadrágokhoz, teniszcipőkhöz, férfi loaferekhez és mokaszinekhez ezek passzolnak igazán.

Remélem hasznos volt számotokra ez a kis összefoglaló. További kérdésekkel keressétek bátran Nórit!Petra
Köszönjük Petrának, hogy ebben a cikkben összegyűjtötte nekünk kedvenc fehérneműs tippjeit, melyek segíthetnek neked is eldönteni, melyik darabot és hogyan érdemes kiválasztanod nálunk.


Használd a cikkből a neked szimpatikus részeket, melyek segíthetnek téged személy szerint, a többit pedig engedd el nyugodtan!


És tudod, ha bármikor kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal! :)
Poór Petra vagyok, informatikus, hobbivarró, a Barack és Púder blog szerzője.


Oldalaimon fenntartható divatról, varrásról és kreatív ruhafelújításokról olvashattok.


Hiszem, hogy egy igazi 21. századi nő lehet egyszerre környezettudatos és stílusos, anélkül, hogy lemondana önmagáról.


@wakemeinspring

Tetszett a bejegyzés? Kövess minket az Instagramon és a Facebookon, ahol nap mint nap hasonló témákról beszélgetünk!
Termékfotók: Organic Basics, People Tree