top of page
Keresés

A tökéletes otthoni ruhatár - kihívás



Te is az az ember vagy, akinek vannak külön utcai és otthoni ruhái? Akkor ez a kihívás neked készült!

Bár a tökéletes szótól kicsit húzódozom, főleg ha ruhatárról van szó, hiszen azt vallom, ahogy mi magunk is formálódunk nap mint a nap életünk során, így a gardróbunk is folyton változik velünk, de most mégis használtam. Mégsem írhattam azt, hogy "ebben az időben és élethelyzetben a számodra legmegfelelőbb öszzeállítás". Kicsit hosszú cím lett volna, nem? :)


Egy újabb kihíávás?


A Gardróbkihívás végére arra a következtetésre jutottam, és mint kiderült, ezzel nem voltam egyedül, hogy ideje elrendezni az itthoni ruháimat is.

Kértétek, így elkészült ez a kihívás is. Ez az otthoni ruhatáras kalandunk bevezető blogbejegyzése. Hamarosan pedig kezdődik a kihívás az Instagramon és a Facebookon.


Kicsit más megközelítést fogunk használni, mint a gardróbkihívásban, mert azt ugye már csináltuk. Egyébként is, úgy érzem, hogy az otthoni ruhákkal könnyeb dolgozni, hiszen valószínűleg, ahogy nekem, neked is sokkal kevesebb ilyen darabod van, így egy szuszra meg tudjuk remformálni az egész kollekciót.


Miért fontosak az otthoni ruhák?


Ha olyan ruhába öltözöl, amiben nem érzed jól magad, nem kényelmes, nem érzed magad szépnek, önmagadnak, az sem az utcán, sem otthon nem jó. Mutass magad iránt tiszteletet és szeretetet, és öltözz olyanba mindig, mindenhol, amiben igazán jó neked! (Iskolai és munkahelyi egyenruhás poénoktól most kíméljük meg magunkat... :)

Ha azonban olyasmibe öltözöl, ami nem felel meg a fentieknek, az elronthatja a hangulatod, feszültté tehet és hosszútávon még az önbecsülésedre is negatívan hat. Ezt hivatott megelőzni ez a kihívás.


Mindez nem azt jelenti, hogy a legújabb trendi darabokat kell otthon hordanod, mi a Zöld gardróbban amúgy sem vagyunk hívei a trendeknek. Egy 10 éves kinyúlt póló is lehet tökéletes számodra bárhol, bármikor, a hangsúly mindig azon van, hogy TE érzed magad jól benne.

Ez mind igaz persze az utcai ruhánkra, vagy amiben sporolunk, nem csak az otthoniakra. De valahogy ez utóbbiaknál hajlamoasak vagyunk elfelejteni. Én biztosan. Itt az ideje változtatni ezen!


A legfontosabb "szabály" most is


A feladatok során vedd fel a ruháid, viseld őket, tapasztald meg a jót és a rosszat egyaránt! Gyűjts élményt a ruhatáradról, figyeld magad, miközben hordod a ruháid! Légy tudatos!

Ha van kedved, a legjobb, ha le is írod egy-egy darab viselése közben, mit érzel. Mit szeretsz benne, mivel van problémád, mi a kényelmes, minden pozitív és negatív tapasztalatod és tulajdonságát a ruhának.


A játék menete


Ezúttal is kétnaponta lesz egy-egy feleadat, hogy legyen időd átgondolni, elvégezni őket és együtt haladni velem és a többiekkel. Összesen 7 feladat lesz. Felkészültél? :)


A feladatokat, rövid leírással a Zöld gardrób Instagram és Facebook oldalán fogod megtalálni.


Én is végigcsinálom a kihívást a saját ruhatárammal és minden feladatról készítek képet, amit a személyes Insta, Facebook olalamon fogok kitenni, hozzá leírva a saját tapasztalataim, gondolataimat. Ezeket a képeket a Zöld gardrób Insta/Facebook Storyjában is megtalálod majd, a könnyebb elérés érdekében.


Így tudunk együtt játszani


Nagyon örülnék, ha csatlakoznál hozzám a kihívás során! És ha mindezt meg is osztanád Instagramon vagy a Facebookon, akkor igazán közösen tudnánk végigcsinálni a kihívást. :)

Amikor megosztod a fotódat, gondolataidat, tapasztalataidat az adott napi feladatról, kérlek jelöld meg a @zoldgardrob-ot is a bejegyzésben és használd a #zoldgardrob-ot, így biztosan megtalállak majd. :)



Ahogy mindig, ha kérdésed, megjegyzésed van, kérlek oszd meg velünk lent kommentben!


Nóra


A kihívás lezárult. Az összefoglalóját itt olvashatod.



A fotóért köszönet Balla Gabinak és Halmai Gyöngyinek! :)




Tetszett a bejegyzés? Kövess minket az Instagramon és a Facebookon, ahol nap mint nap hasonló témákról beszélgetünk!

bottom of page