top of page
Keresés

Gardróbkihívás - fedezd fel a ruhatárad



Fedezd fel a ruhatárad! És ezáltal kicsit önmagad is...


Hallottál már a Pareto elvről, más néven a 80-20 szabályról? A dolog lényege, hogy a megfigyelések szerint általában az erőfeszítések 20%-a hozza az eredmények 80%-át.

Ahogy az élet számos területén, az öltözködésben is megvalósul ez, ami a mi esetünkben annyit tesz, hogy legtöbbünk 20%-át hordja a ruháinak az idő 80%-ában. Ez azt jelenti, hogy a ruhatárunk négyötöd része az év 292 napján érintetlen marad. Rád igaz ez?


Ha nem is szó szerint van így, ahogy a Pareto elv leírja, de azért legtöbbünk tudna még javítani a ruhatárával való kapcsolatán és annak kihasználtságán is (már ha ez cél).

Én magam úgy érzem, hogy a terhesség és az itthonülős anyaság az elmúlt 2 évben rányomta a bélyegét nemcsak a ruháimra, de a velük való kapcsolatomra is. Szeretném újra felfedezni magam, a ruhatáram és az időközben valamelyest változó igényeimet is. Ezért találtam ki ezt a kihívást. És hogy minél több ötlet, tapasztalat, nézőpont összegyűljön, szeretném veled együtt játszani.


A kihívás


Ennek a kis játéknak az a célja, hogy együtt gondolkodjunk el a ruháinkon, a hozzájuk fűződő viszonyunkon és egyben saját magunkon is. Lehet, hogy ez azzal fog járni, hogy egy kis lomtalanításon is átesik a ruhásszekrényünk, ki tudja? :) De az igazi lényege a dolognak az, hogy jobban tudjunk dolgozni azzal, amink már van és hogy a jövőben, ha ruhabeszerzésre kerül a sor, tudatosabb döntést tudjunk hozni.


Benne vagy?


A kihívás egész januárban tartani fog. Hogy ne legyen túl sűrű a program, kétnaponta lesz egy-egy feladat, kérdés, amin közösen fogunk kicsit agyalni. Legtöbbször rövid, nem túl időigényes feladatok lesznek (bár annál hasznosabbak), hogy ne legyen túl sok plusz feladatunk. Így év elején amúgy is van elég dolgunk, ugye?

Kis lépésekkel is nagyon messzire el lehet jutni, ha kitartóan lépegetünk. Én ezt vallom és eszerint élek. De elárulom, azért lesz egy-két hosszabb dolog is, amikre érdemes időt szakítani.

A részvételhez nem feltétel minden egyes feladatot végigcsinálni, már akkor is tanulhatsz valamit magadról, ha csak egyetlen nap feladatát csinálod meg. Persze, ha úgy döntesz, hogy végigjátszod velem az egészet, az fantasztikus! Úgy érzem, mind sokat fogunk tanulni a kihívás során.


A legfontosabb "szabály"


A feladatok során vedd fel a ruháid, viseld őket, tapasztald meg a jót és a rosszat egyaránt! Gyűjts élményt a ruhatáradról, figyeld magad, miközben hordod a ruháid! Légy tudatos!

Ha van kedved, a legjobb, ha le is írod egy-egy darab viselése közben, mit érzel. Mit szeretsz benne, mivel van problémád, mi a kényelmes, minden pozitív és negatív tapasztalatod és tulajdonságát a ruhának. Így a hónap végére nagyon szép lista fog kerekedni arról, mi is az, amit igazán szeretsz, utálsz, stb.


A játék menete


A feladatokat, rövid leírással a Zöld gardrób Instagram és Facebook oldalán fogod megtalálni minden második nap délután 4-kor. Így lesz időd másnapra (vagy akár az azt követő napra) kitalálni a válaszod, megoldásod és viselni is a ruhát a következő feladat előtt.

Én is végigcsinálom a kihívást a saját ruhatárammal és minden feladatról készítek képet, amit a személyes Insta, Facebook olalamon fogok kitenni, hozzá leírva a saját tapasztalataim, gondolataimat. Ezeket a képeket a Zöld gardrób Insta/Facebook Storyjában is megtalálod majd, a könnyebb elérés érdekében.


Így tudunk együtt játszani


Nagyon örülnék, ha csatlakoznál hozzám a kihívás során! És ha mindezt meg is osztanád Instagramon vagy a Facebookon, akkor igazán közösen tudnánk végigcsinálni a kihívást. :)

Amikor megosztod a fotódat, gondolataidat, tapasztalataidat az adott napi feladatról, kérlek jelöld meg a @zoldgardrob-ot is a bejegyzésben és használd a #zoldgardrob-ot, így biztosan megtalállak majd. :)


Alig várom, hogy kezdjünk!!!! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen tapasztalatokkal fogunk gazdagodni a hónap végére! :)


Ahogy mindig, ha kérdésed, megjegyzésed van, kérlek oszd meg velünk lent kommentben!


Nóra


A kihívás lezárult. Az első felének összefoglalóját itt olvashatod, a második felét pedig itt.




Tetszett a bejegyzés? Kövess minket az Instagramon és a Facebookon, ahol nap mint nap hasonló témákról beszélgetünk!

bottom of page