Keresés

Mitől zöld a Zöld gardrób - avagy milyen egy környezettudatos webshop
Zöld árukészlet


A Zöld gardrób alapgondolta nem más, mint hogy együtt pozitív irányba tudjuk terelni a divatipart mind környezetvédelmi, mind társadalmi igazságosság szempontjából. A nálunk megvásárolható ruhák mind, kivétel nélkül ennek jegyében jöttek létre.


Újrafelhasználható, otthon komposztálható csomagolás


A Zöld gardróbban a megrendelt ruháid kiküldéséhez biológiailag lebomló postázó zacskót használunk. Ezek a látszólag műanyag zacskók igazából növényi alapúak, nem tartalmaznak káros anyagokat és teljes mértékben otthon komposztálhatóak.

​Az anyag, amiből készültek kevesebb energia és víz felhasználását igénylik, mint más csomagolóanyagok (mint a polietilén vagy a kartonpapír).


Napi feladatok

Sajnos hiába ilyen kiterjedt a digitális világ, még mindig szükség van papír használatára és nyomtatásra, főleg ahhoz, hogy megfeleljünk törvényeknek és jogszabályoknak.

Így mi úgy döntöttünk, hogy ha nyomtatunk, akkor azt újrahasznosított papírra tesszük. Ehhez egy tintasugaras nyomtatót választottunk, mert kutatásaink során arra jutottunk, hogy ez környezetbarátabb megoldás a lézer nyomtatóknál.


Karbonsemleges működés


A karbonlábnyom azt mutatja meg, hogy egy ember, egy vállalat, vagy akár egy termék életciklusa során mennyi közvetlen és közvetett karbonkibocsátás kerül a levegőbe. Minél nagyobb ez a lábnyom, annál nagyobb az éghajlatváltozásra mért negatív hatás is.

A Zöld gardrób előfizetője a Chooose kezdeményezésnek, mely segítségével semlegesítjük a karbonlábnyomunkat. Így közvetlenül támogatunk olyan CO2 csökkentő projekteket a fejlődő országokban, melyek segítségével az olaj és szén felhasználást megújuló energiára cserélik.


A te szereped

Bizony a környezettudatos vásárlásban nem csak a készítőknek és az eladóknak van nagy szerepük, hanem a vásárlóknak is.

A te döntésed, hogy mennyi és milyen minőségű terméket vásárolsz meg. A te döntésed, hogy a vásárlás után meddig és hogyan fogod használni, gondozni a terméket.

A tudatos vásárlásnak és felhasználásnak kulcsszerepe van abban, hogy csökkenjen a boltok az áruk környezeti terhelése.


Mi a Zöld gardróbban mindent megteszünk azért, hogy a legjobb minőségű és leginkább megfelelő termékeket biztosítsuk számodra. Éppen ezért, ha bármilyen kérdésed, kétséged van rendelés előtt, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, nagyon szívesen segítünk mindenben!


Mi a véleményed a témáról? Oszd meg velünk lent kommentben!

Nóra
Tetszett a bejegyzés? Kövess minket az Instagramon és a Facebookon, ahol nap mint nap hasonló témákról beszélgetünk!