Keresés

Mit találsz a Zöld gardróbbanA Zöld gardrób boltban alapdarabokat találhatsz, amik trendektől függetlenek és bárki ruhatárában megállják a helyüket. Színükben és szabásukban is leginkább a minimalista ízlélésvilágot tükrözik. Olyan ruhákat kerestem, melyek nemcsak, hogy környezettudatosan és etikusan készültek, hanem szépek és minőségiek is, így sok-sok éven át örömmel használhatja majd őket a tulajdonosuk.


Találsz felsőket, pólókat, néhány szoknyát, nadrágot és fehérneműt is a boltban. Vannak hétköznapi és kicsit elegánsabb darabok, de olyanok is, amikben akár alhatsz is.

A ruhák jól mennek egymáshoz, majdnem mindent mindennel lehet párosítani. Ezáltal hűek a kapszula ruhatár alapelvéhez, a kombinálhatósághoz.


A jelenleg készleten levő ruhák anyaga főként biopamut és Tencel™ Lyocell. Ezek olyan természetes anyagok, melyek nem csak egészségesek és élmény viselni őket, de "zöldek" is.

A Tencel™ egy környezetbarát eljárással készülő, biológiailag lebomló anyag. Cellulóz alapú, ami nem mást jelent, mint, hogy fából készül.

A biopamut alapanyagát, a gyapot növényt, káros vegyszerek nélkül termesztik, ezzel védve a termőföldet és a termesztők egészségét is. A biopamut hipoallergén, ráadásul jobb a minősége is, mint a hagyományos pamutnak, így ruháid tovább maradnak szépek.

A ruhák egy része Európában, másik részük a fejlődő országokban készült, mindenhol ellenőrzött, fair gyártási körülmények között.

Anyaguk, készítésük részleteit és a ruhák tanúsítványait megtalálhatjátok az egyes darabok leírásánál.


Három csodás ruhamárkával indult a bolt: a People Tree-vel, a Noctuval és a Jan 'N June-nal. Róluk a Márkáink oldalon olvashattok bővebben.


Nézzetek körbe a Zöld gardróbban! Ha kérdésetek van anyaggal, mérettel, vagy bármi mással kapcsolatban, forduljatok hozzám bizalommal!


Nóra
Tetszett a bejegyzés? Kövess minket az Instagramon és a Facebookon, ahol nap mint nap hasonló témákról beszélgetünk!


Fotók: 1. Jan 'N June, 2-3. People Tree