top of page
Hand Holding Branch

Testalkatelemzés

A tudatos öltözködésnek és ruhavásárlásnak részét képezheti az, hogy figyeljük a ruhák formáját és azt, hogy ezek hogyan mutatnak saját testünkön.

Az, hogy ki mit lát szépnek, mindig a szemlélőtől függ, mint ahogy az is, hogy milyen öltözködéssel kapcsolatos tanácsokat tudunk magunkénak érezni. Azonban ezeket kipróbálni, eljátszani sziluettekkel és figyelni azt, hogy nekünk mi tetszik magunkon, nagyon érdekes és hasznos élmény!

Éppen ezért megkértük Balla Gabi stylistot, hogy segítsen kicsit bepillantást nyernünk a formák világába. Az alábbiakban az ő írását, tanácsait olvashatod a testalkatokról, arról, hogy miről ismerhetjük fel őket és öltözködési tippeket is kapunk hozzájuk.

A boltban pedig minden felsőruházat mellett megtalálod majd a "Testalkat és színtípus" lenyíló ablakban, hogy Gabi mely típusoknak ajánlja leginkább az adott darabot.


 
Image by Gaelle Marcel

Homokóra testalkat

Jellemzője: A váll és a csípő egy vonalban van, közte hangsúlyos derék.

Ajánlott viselet: Alakot követő ruha fazon.

Előnyös: magas derekú nadrág, derékfókusz övvel, karcsúsítással. Dúsabb kebleknél V-kivágás, kisebb mellekkel garbó is előnyös.

Image by Mathilde Langevin

Körte testalkat

Jellemzője: Vállak szűkebbek, csípő széles, melynél látványosan vékonyabb a derék.

Ajánlott: A felsőtestet hangsúlyozni fodrokkal, válltöméssel, egyéb látványos váll és mellkas megoldásokkal. 

Előnyös: A-vonalú szoknya fazon, magas derekú nadrágok, derékhangsúllyal.

Image by Sincerely Media

Alma testalkat

Jellemzője: Jellegzetesen vékony lábak még túlsúly esetén is. Mell alatt és has tájékon a legteltebb.

Ajánlott: Az alma rész helyett a melleket, karokat, lábakat hangsúlyozni.

Előnyös: V-kivágás, hosszú nyaklánc, mell alatti szabás, lábhangsúly.

Image by Rodion Kutsaev

Banán testalkat

Jellemzője: Egységes szélesség vállban és csípőben, a derék szélessége minimálisan tér el, vagy ugyanolyan széles mint a csípő.

Ajánlott: Aszimmetria, fodrok, masnik, minták, volumen a mellkason és a vékony részeken.

Előnyös: Csípőnél végződő, ill. derékban karcsúsított fazonok, alacsonyabb derekú nadrágok, lazább, sportos fazonok.

Image by natasha t

Eper testalkat

Jellemzője: A test legszélesebb része a vállaknál, legkeskenyebb része a csípőnél van. Derék nem hangsúlyos, dús keblek.

Ajánlott: A hangsúlyt és volument a csípőre és lábakra helyezni.

 

Előnyös: Sportos trikó fazonok, kevésbé széles V-kivágások, A-vonalú, vagy egyenes aljak a csípő szélesítésére.

A fenti öt kategória segít irányt mutatni a testalkatok főbb jellemzői alapján. Azonban minden vásárlásnál elsődleges maga az ember, akinek saját ízlése, egyénisége, elképzelése van.

A Zöld Gardrób számos darabja "személyre szabható" , így ha valaki már ismeri saját adottságait és szeret kreatívan öltözködni, könnyen találhat magának megfelelőt közöttük.
IMG_3143-01-01.jpeg
Balla Gabi vagyok. Öltözködési tanácsokat adok olyan hétköznapi embereknek, akiket érdekel mindennapi megjelenésük, fogékonyak azokra a tanácsokra, melyekkel jobban érezhetik magukat a bőrükben, azaz használni kívánják a személyre szabott öltözködés eszközét.

Stylistként olykor divatfotózásokon is dolgozom, de sokkal inkább a személyi stílustanácsadás a munkám. Színtanácsadóként megmutatom a legelőnyösebb színeket és árnyalatokat. Stílustanácsadóként önazonos ruhatárat segítek kialakítani gardróbrendezésekkel, közös vásárlásokkal. Előadásokat, workshopokat tartok az élvezetes, tudatos öltözködés témakörben.

Neked tudok segíteni?
bottom of page