top of page
Keresés

5 tipp a szerethető ruhatár kialakításához



Te is álltál már úgy a ruhásszekrényed előtt, hogy nem tudtad mit vegyél fel, legszívesebben elsüllyesztetted volna valahova az összes ruhád és elrohantál volna egy nagy bevásárlásra? Van néhány tippünk, hogy hogyan kerülheted el az ilyen reggeleket örökre.


Ne várj a különleges alkalomra


Vedd fel ma azt a bizonyos ruhát, amit valami nagy eseményre vagy különleges randira tartogatsz, de éppen ezért sosem (vagy majdnem soha nem) hordod. Ha annyira szereted, megérdemli, hogy minél többször viseld. És te is megérdemled, hogy minél többször olyan nagyon jól érezd magad benne. Marie Kondo is ezt javasolná. ;)


Viseld, ami neked tetszik


Azt írják az újságok, hogy a kedvenc ruhád nem illik a testtípusodhoz? Vagy valaki beszólt, hogy a rajtad levő pulcsi nem a te színed? Kit érdekel? Az élet túl rövid ahhoz, hogy amiatt aggódjunk, mások mit gondolnak a ruhánkról. Ha imádod és jól érzed magad benne, viseld örömmel! Különben is, az emberek 99% észre sem veszi mi van rajtad, még ha minden nap ugyan azt viselnéd, sem tűnne fel nekik. De tényleg. Azt viszont hamar észreveszik, ha valaki feszeng, kényelmetlenül érzi magát. És persze az is átmegy, ha épp fantasztikusan vagy.


Inspirálódj


Ha van egy darab a ruhatáradban, amit nem hordasz, de amúgy tetszene, menj fel a Pinterestre (vagy ahova "járni" szoktál) és nézz körbe mások hogyan viselik a hasonló ruhájukat. Biztosan lesz ezer mód, ahogyan a többiek kombinálják más darabokkal. Ezek után te is kedvet kapsz majd a kísérletezéshez. És amikor teljesen új módokat fedezel fel egy-egy ruhadarab viseléséhez, az olyan érzés, mintha épp akkor vásároltál volna egy új ruhát. (Leszámítva, hogy sokkal jobban érzed magad, mert tudod, hogy a kreativitásodnak köszönhetően érted el a célt és nem vásárlással.)


Ha változtatsz, új ruhatárat építesz, csináld lassan


A lassú, organikus változás jobb, mint a hirtelen nagy váltás. Fenntarthatóbb is hosszútávon, hiszen van közben időd megfigyelni, kitapasztalni, hogy mit szeretsz, milyen változást hoz egy-egy új szín, vagy szabás az életedbe. És környezettudatosabb is, hiszen a jól átgondolt kollekció sokkal nagyobb valószínűséggel talál célba, mint a két órás "megváltoztatom az életem és a ruhatárammal kezdem" fellángolás alatt összevásárolt random ruhadarabok. Ráadásul egy-egy tudatosan átgondolt vásárlás során arra is van alkalmad, hogy ne csak színben és szabásban hozzád illő, de igazán jó minőségű, fenntartható módon készült, egyedi darabokat keress, mint amilyeneket a Zöld gardróbban is találsz.


Ha valamiben nem érzed jól magad, engedd el


Kicsi, nagy, szúr, szürkének érzed magad benne, vagy épp túl harsánynak a te ízlésedhez? Egyszóval akárhogy szeretted volna, nem passzol hozzád? Akkor engedd el. (Persze tedd ezt felelősen, amennyiben lehetséges.) Az igazság az, hogy csak saját magadat frusztrálod nap mint nap, ha ott lóg a szekrényben egy ruha, ami túl új, túl drága, vagy túl kedves rokontól kapott, ahhoz, hogy megszabadulj tőle, de amúgy sosem hordod. Vagy még rosszabb: hordod és rosszul érzed magad benne. Vond le a tanulságot, hogy a jövőben, ha tudod, elkerüld az ilyen eseteket, majd engedd el a ruhát, hadd lelje valaki más örömét benne.


Mi a te kedvenc tipped a szerethető ruhatárhoz? Oszd meg velünk lent kommentben!


Nóra




Tetszett a bejegyzés? Kövess minket az Instagramon és a Facebookon, ahol nap mint nap hasonló témákról beszélgetünk!



Fotó: People Tree


bottom of page