top of page
Keresés

10 jel, hogy szükséged van egy kapszula ruhatárraHa még nem hallottál a kapszula ruhatár koncepcióról, akkor ebben a bejegyzésünkben kicsit bővebben is olvashatsz róla. Ha pedig már tudod mi az, de nem tudod, hogy neked való-e, íme tíz dolog, ami arra utal, hogy neked is ki kell próbálnod a kapszulázást:


1. Olyan ruhát találsz a szekrényedben, amire nem is emlékeztél, hogy van.

2. Olyan darabok vannak a többi között, amik sosem, vagy alig-alig voltak rajtad, pedig már évek óta megvannak.

3. Folyton ugyanazokat hordod, mert

a) nincs kedved megbirkózni a hatalmas ruha mennyiséggel a szekrényedben és ezért mindig a könnyen elérhető helyen tartott daarabokat hordod újra és újra.

b) megvannak a kedvenceid és a többit nincs kedved felvenni.

c) mondd meg te! Miért hordod mindig ugyan azt? Írd meg nekünk kommentben! :)


4. Tele van a gardrób ruhával, mégis sokszor azt érzed, nincs egy rongyod, amit felvegyél.


5. Ott van egy csomó minden, ami tetszik, de egyszerűen nincs energiád elkezdeni próbálgatni, hogy mivel is vehetnéd fel őket, vagy tudod is, hogy nincsenek igazán hozzájuk illő darabjaid, így inkább maradsz a jól bevált kombinációknál.


6. Nem férsz a ruháktól. Zsúfolt a szekrényed, már nem látod át. Egyszerűen nincs elég hely. 


7. Stresszel, ha a ruhatáradra gondolsz, mert megoldatlan problémáid vannak vele. 


8. Szereted a tudatosságot és az öltözködésben is szeretnéd gyakorolni.


9. Szívesen kipróbálnád, hogy milyen kevesebbel élni.

10. Érdekel, hogy mi ez a felhajtás a kapszula ruhatár körül mostanában. :)


Hogy jön ezekhez a kapszula ruhatár?


A kapszula gardrób a maga módján mindenre választ ad a fentiek közül. És a legjobb az benne, hogy bár vannak szabályok, amik segítenek keretet adni az egészenk, de te magad alakítod őket. Így olyanra formálhatod a kapszulád, ami neked a legmegfelelőbb, azaz ami a te kérdésedre ad választ, a te problémádra nyújt megoldást, a te igényeidet elégíti ki.


Mindenkinek kapszula gardróbja kéne, hogy legyen?


Mi itt a Zöld gardróbban odavagyunk a kapszulákért és nekem magamnak is ilyen ruhatáram van már évek óta. De ez nem jelenti azt, hogy ez mindenkinek való.

Van, aki egyszerűen a nagy ruhatárat szereti, használja és azzal teljes. És ez természetes, hiszen sokszínű világunk sokszínű ruhatárakat rejt magában.


Azonban egyben biztos vagyok: A kapszula gardrób építésének vannak nagyon jó elemei, olyan gyakorlatok, amik mindenkinek a hasznára lehetnek, mert segítenek tudatosabban kezelni a ruhatárunkat. Így mindenkinek érdemes kicsit belelesni a koncepcióba. Ráadásul rosszul nem járhatsz a dologgal, hiszen, ha nem jön be, csak újra előveszed az összes ruhád, a kapszula élményt pedig elkönyveled egy jó kalandnak, amivel tanultál egy s mást magadról és az öltözködésedről is. :)


Ahogy mindig, most is várjuk a kérdésedet, hozzászólásodat lent kemmentben!


NóraTetszett a bejegyzés? Kövess minket az Instagramon és a Facebookon, ahol nap mint nap hasonló témákról beszélgetünk!

Comments


bottom of page