top of page

Fenntartható ruha márkáink

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a nálunk található ruhák a leginkább megfeleljenek a Zöld gardrób alapgondolatának. Nemcsak, hogy környezettudatos, fenntartható és etikus módon készült ruhákat kutatunk fel számodra, de egyben jó minőségű, szép, klasszikus darabokat is, melyeket sok-sok évig örömmel viselhetsz majd.


Az alábbiakban olvashatsz márkáinkról, akiknek csodás darabjait megvásárolhatod nálunk.

PeopleTree-new-strap black.png

A People Tree immár 30 éve a fenntartható és etikus divat úttörője. Az Angliában, Londonban tervezett kollekciókat laza és egyben nőies kortárs vonalak és részletek jellemzik. Ruháik biopamutból, természetes és új, fenntartható alapanyagokból készülnek. Fontos számukra a globális társadalmi egyenlőség és a környezetvédelem.

 

Húsz éve Fair Trade termelőkkel, gyártókkal és kézművesekkel dolgoznak a fejlődő országokban, hogy egy újfajta divatipart teremtsenek. Mindennek bizonyítékául szolgálnak megszerzett tanúsítványaik is, hogy mi is biztosak lehessünk benne, hogy tényleg tesznek azért, amiben hisznek.

Hogy melyik ruha pontosan milyen anyagból van, ki gyártotta és milyen tanúsítvánnyal rendelkezik, azt mindig az adott darab leírásánál találod meg a boltunkban.

Bildschirmfoto-2021-10-13-um-14.56.03_750x.webp
jan_n_june_fenntertható_divat.png

A JAN 'N JUNE német márka megálmodói, Anna és Jula, imádják a divatot és a bolygónkat. És azt szeretnék ha az előbbi nem okozna kárt az utóbbiban.

Alapértékeik a társadalmi felelősségvállalás, a környezettudatosság és az átláthatóság. A forrásaikat és a gyártást is ennek jegyében kezelik.

Minden Jan 'N June ruhadarabnak van egy qr kódja, mely az ECO-ID-jához vezet. Ez a ruha "útlevele", mely megmutatja az ellátási lánc minden lépését, mint pl. az anyag származási helyét vagy a varrodát, ahol a ruha készült.

A JAN 'N JUNE, mint cég 2022. óta GOTS tanúsítvánnyal rendelkezik. Nem minden darabjuk tanúsított még, ám minden esetben tanúsított anyagokat használnak, Portugáliában és Lengyelországban gyártanak, és minden ruhadarabjuk esetén teljes a transzparencia az ECO-ID-nak köszönhetően.

Arról, hogy egy-egy darabnak milyen tanúsítványai vannak, mindig tudsz tájékozódni nálunk a ruha leírásánál az "Anyag" lenyíló ablakban.

organic_basics_tencel_melltarto_zg1.jpg
ob_logo_text_grey.png

Sajnos az Organic Basics cég megszűnt működni abban a formában, amit az alábbiakban olvashatsz.

A ruhák, melyeket nálunk találsz még az utolsó darabok az együttműködésünkből. Minden egyes darabra igaz minden a lenti leírásból Újakat viszont már nem fogunk rendelni, mivel sajnos a régi Organic Basics cég csődbe menetele utáni új keretekkel, amit az új tulajdonosok biztosítanak nekik, már nem szeretnénk együttműködni a márkával. 

A dán Organic Basics a fenntartható gondolkodást helyezi minden egyes lépésének középpontjába. Csak olyan anyagokat használnak, amelyek törődnek a környezetünkkel és csak olyan gyárakkal működnek együtt, akik szintén ezt teszik.

 

Ruháik dizájnja az egyszerűségen és a funkcionalitáson alapul. A termékeiket azzal a céllal készítik, hogy azok sokáig tartasanak. Ez tanúsított, minőségi anyagokat és igényes kivitelezést jelent. Megbízható, tanúsított, környezetbarát európai ruhagyártókkal dolgoznak, akik etikusan működnek. Azaz a gyárak nem alkalmaznak gyermekmunkásokat, sem kényszermunkát, a munkatársaik biztonságos környezetben dolgoznak, a jó megélhetéshez szükséges fizetést kapnak, olyan támogatásokban részesülnek, mint pl. ingyenes ebéd, vagy gyermekfelügyelet és mindenkor tisztelettel bánnak velük.

 

Az Organic Basics tanúsított B Corporation, valamint minden bevételük 1%-át európai környezetvédelmi projektekre adományozzák.

Ruháik, melyeket nálunk találsz, mind PETA tanúsított vegánok és a biopamut darabok GOTS, a TENCEL darabok pedig OEKO-TEX STANDARD 100 minősítéssel rendelkeznek.

pizsi_lookbook_2021-0706_web.jpeg
pizsi-logo-square (1).png

A PIZSI, az első (és legjobb tudomásunk szerint az egyetlen) magyar fenntartható pizsama márka. Minden darabot Magyarországon terveznek és készítenek el nagy gondossággal.

 

De nem csak alváshoz valók ám a "pizsik", ahogyan azt a nevükből gondolnánk, hanem egy jó lazításhoz is, mondjuk a kanapén. Sőt, ha kedved van, a legtöbb darabot utcán is viselheted.

 

A PIZSI tulajdonosa, Mandzák Enikő azt vallja, hogy mindig lehetünk még jobbak és még fenntarthatóbbak, így a márka lételeme a fejlődés.

Ennek köszönhetően egyre több GOTS minősített biopamut darbajuk is van, melyek közül már a Zöld gardróbban is válogathatsz.

 

Álmodj te is a PIZSI-vel és velünk!

SaintBasics_dona-emília_032-scaled.jpg
logo.png

A Saint Baiscs fenntartható, természetes, puha, bőrbarát alapdarabjait Hollandiában álmodják meg és Portugáliában készítik el.

Egészség, természetesség, kényelem és fenntarthatóság vezérli a tervezés és a ruhakészítés minden egyes lépését.

A teljes ruhagyártási folyamat Európában zajlik, kivéve az alapanyag termesztését.

A Saint Basics Tencel Lyocell ruhák fő alapanyaga az eukaliptusz fa.

Ezek a fák olyan helyen élnek, a Dél-afrikai Köztársaság Mpumalanga tartományában, ami nem lenne alkalmas egyéb mezőgazdasági termelésre, de nekik épp tökéletes.

 

A Saint Basics darabok 100%-ban mentesek a káros anyagoktól, a gyermekmunkától, a sweatshopoktól  és a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatoktól.

Minden Tencel darabjuk OEKO-TEX 100 és PETA Approved vegán tanúsítvánnyal rendelkezik. A ruhákhoz csak FSC szabályozott faanyagot használnak fel. 

ZG3.JPG
Logo (1).png

A BlessYou egy immár egy évtizedes magyar családi vállalkozás, mely azt tűzte ki céljául, hogy az országban mindenkit megismertessenek a textilzsebkendőkkel. Újra.

Újra, hiszen nem is olyan régen még nem létezett a papírzsebkendő, ma pedig sokan már nem is tudják, hogy van alternatívája. Pedig lássuk be, papírzsebkendő nélkül lehet és érdemes is élni. Hiszen az egyszer használatos zsepikkel szemben ezek a szépséges textil darabok akár évtizedekig is elkísérhetnek minket.

 

A nálunk megvásárolható BlessYou zsepik anyaga 100% GOTS tanúsított biopamut és kizárólag a Zöld gardrób számára készítették őket. Izgalmas, ugye?

A zsebkendők Magyarországon készülnek. A BlessYou fontosnak tartja (ahogyan mi is) és hangsúlyozza is, hogy a termékek készítői tisztességes fizetést kapnak a munkájukért.

Természetesség. Tudatosság. BlessYou.

Kooshoo2020-52-medium_edited.jpg

A cég története Rachel és Jesse története is egyben. Ők a KOOSHOO alapítói és a modern világ legelső műanyagmentes hajgumijának megalkotói.

2009-ben a világ fordult velük egyet, amikor Borneóban rossz irányba mentek egy kirándulás során és nem az orángutánokkal találkoztak, akiket szerettek volna meglátogatni, hanem az út a vadon egy kipusztított részére vezette őket, melynek azért kellett eltűnnie, hogy kiszolgálja a nyugati világ növekvő fogyasztási igényeit.

Ezek után szerettek volna többet megtudni a tudatos fogyasztásról, a zero waste-ről és a műanyagmentes mozgalomról. Majd beleásták magukat a társadalmilag felelős ellátási láncok témakörébe, megértették milyen fontos az etikus bánásód és a fair bérek és megismerkedtek a megújuló, növényi alapú textíliák rejtette hatalmas lehetőségekkel is.

2010-ben pedig megszületett a KOOSHOO. Két évvel később már készen is álltak az első termékeik, amiket, igaz 10 évvel később, nagy örömünkre mostmár nálunk is megvásárolhatsz a Zöld gardróbban.

Amikor KOOSHOO hajgumit vásárolsz akkor egy természetes, lebomló és felelős gyártás során született darabot választasz, mely nemcsak, hogy tovább fog szolgálni téged, mint az átlag műanyag hajgumik, de a hajaddal is kíméletesen bánik. 

Minőség, stílus és etika. Ez egy olyan választás, ami igazán jól esik nem csak a körülöttünk lévő világnak, de a hajunknak és a lelkünknek is.  

Screenshot at Oct 12 09-47-38.png
IMG_3347.JPG
Screenshot at Feb 21 09-11-09.png

A Cossac gyönyörű, etikus, fenntartható darabokat készít, Európában.

 

A márkát Agata Natali Kozak hívta életre 2014-ben, a fast fashion világában eltöltött évei után, ahol szemtanúja volt mindennek, ami csak rossz lehet a divattal.

A márka minden darabja tükrözi Agata életmódját, vízióját és slow fashion értékeit. Dizánja időtlen, elegáns, szépséges. Kapszula kollekciói sokoldalú, tudatosan tervezett, évszakokon átívelő darabokból állnak, melyek a női testet hivatottak ünnepelni, stílusos könnyedséggel.

A ruhák és kollekciók teljes mértékben a Zöld gardrób kedvenc koncepciója, a kapszularuhatár elvei szerint készülnek. Sok darab több módon is hordható. Jól párosíthatóak egymással és valószínűleg már meglévő darabjaiddal. Stílusuk, kivitelezésük és minőségi, fenntartható forrásból származó anyaguk révén hosszú távra tervezhetsz velük. 

Szeretettel tervezett és lassú divat módra készült darabjaikat keresd nálunk, a Zöld gardróbban!

Cossac: a te #ECOHOT kapszulagardróbod.

2.png
lc-logo-new.png

A Living Crafts márkát 1985-ben alapították. A cég egy németországi garázsból indult azokban az időkben, amikor a fenntartható divatról még szinte nem is lehetett hallani. A kezdetekben biopamut zoknikat árultak, mára pedig már példaértékű slow fashion márkává nőtték ki magukat.

 

A márka központja Selbitzben, Bajorországban van. A termékfejlesztés, az adminisztráció és a raktár is ott van. A termékek a világ számos pontján készülnek Európai és Ázsiai országokban is.

 

A márka tagja a FairWearFoundation nevű szervezetnek, mely biztosítja az etikus gyártást és működést.

Csak környezetbarát anyagokkal dolgoznak és a cég GOTS tanúsítvánnyal rendelkezik.

Minőségi alapdarabokat készítenek, melyek sokáig szolgálhatják viselőiket.

2020 óta "karbonsemleges vállalatként" működik a németországi központ, 2023 januárja óta pedig minden legyártott termékük is karbonsemleges. A "semlegesítést" egy ClimatePartner nevű cégen keresztül végzik.

bottom of page