top of page

Fenntartható ruha márkáink

2.png
lc-logo-new.png

A Living Crafts márkát 1985-ben alapították. A cég egy németországi garázsból indult azokban az időkben, amikor a fenntartható divatról még szinte nem is lehetett hallani. A kezdetekben biopamut zoknikat árultak, mára pedig már példaértékű slow fashion márkává nőtték ki magukat.

 

A márka központja Selbitzben, Bajorországban van. A termékfejlesztés, az adminisztráció és a raktár is ott van. A termékek a világ számos pontján készülnek Európai és Ázsiai országokban is.

 

A márka tagja a FairWearFoundation nevű szervezetnek, mely biztosítja az etikus gyártást és működést.

Csak környezetbarát anyagokkal dolgoznak és a cég GOTS tanúsítvánnyal rendelkezik.

Minőségi alapdarabokat készítenek, melyek sokáig szolgálhatják viselőiket.

2020 óta "karbonsemleges vállalatként" működik a németországi központ, 2023 januárja óta pedig minden legyártott termékük is karbonsemleges. A "semlegesítést" egy ClimatePartner nevű cégen keresztül végzik.

Bildschirmfoto-2021-10-13-um-14.56.03_750x.webp
jan_n_june_fenntertható_divat.png

A JAN 'N JUNE német márka megálmodói, Anna és Jula, imádják a divatot és a bolygónkat. És azt szeretnék ha az előbbi nem okozna kárt az utóbbiban.

Alapértékeik a társadalmi felelősségvállalás, a környezettudatosság és az átláthatóság. A forrásaikat és a gyártást is ennek jegyében kezelik.

Minden Jan 'N June ruhadarabnak van egy qr kódja, mely az ECO-ID-jához vezet. Ez a ruha "útlevele", mely megmutatja az ellátási lánc minden lépését, mint pl. az anyag származási helyét vagy a varrodát, ahol a ruha készült.

A JAN 'N JUNE, mint cég 2022. óta GOTS tanúsítvánnyal rendelkezik. Nem minden darabjuk tanúsított még, ám minden esetben tanúsított anyagokat használnak, Portugáliában és Lengyelországban gyártanak, és minden ruhadarabjuk esetén teljes a transzparencia az ECO-ID-nak köszönhetően.

Arról, hogy egy-egy darabnak milyen tanúsítványai vannak, mindig tudsz tájékozódni nálunk a ruha leírásánál az "Anyag" lenyíló ablakban.

Kooshoo2020-52-medium_edited.jpg

A cég története Rachel és Jesse története is egyben. Ők a KOOSHOO alapítói és a modern világ legelső műanyagmentes hajgumijának megalkotói.

2009-ben a világ fordult velük egyet, amikor Borneóban rossz irányba mentek egy kirándulás során és nem az orángutánokkal találkoztak, akiket szerettek volna meglátogatni, hanem az út a vadon egy kipusztított részére vezette őket, melynek azért kellett eltűnnie, hogy kiszolgálja a nyugati világ növekvő fogyasztási igényeit.

Ezek után szerettek volna többet megtudni a tudatos fogyasztásról, a zero waste-ről és a műanyagmentes mozgalomról. Majd beleásták magukat a társadalmilag felelős ellátási láncok témakörébe, megértették milyen fontos az etikus bánásód és a fair bérek és megismerkedtek a megújuló, növényi alapú textíliák rejtette hatalmas lehetőségekkel is.

2010-ben pedig megszületett a KOOSHOO. Két évvel később már készen is álltak az első termékeik, amiket, igaz 10 évvel később, nagy örömünkre mostmár nálunk is megvásárolhatsz a Zöld gardróbban.

Amikor KOOSHOO hajgumit vásárolsz akkor egy természetes, lebomló és felelős gyártás során született darabot választasz, mely nemcsak, hogy tovább fog szolgálni téged, mint az átlag műanyag hajgumik, de a hajaddal is kíméletesen bánik. 

Minőség, stílus és etika. Ez egy olyan választás, ami igazán jól esik nem csak a körülöttünk lévő világnak, de a hajunknak és a lelkünknek is.  

Screenshot at Oct 12 09-47-38.png
IMG_3347.JPG
Screenshot at Feb 21 09-11-09.png

A Cossac gyönyörű, etikus, fenntartható darabokat készít, Európában.

 

A márkát Agata Natali Kozak hívta életre 2014-ben, a fast fashion világában eltöltött évei után, ahol szemtanúja volt mindennek, ami csak rossz lehet a divattal.

A márka minden darabja tükrözi Agata életmódját, vízióját és slow fashion értékeit. Dizánja időtlen, elegáns, szépséges. Kapszula kollekciói sokoldalú, tudatosan tervezett, évszakokon átívelő darabokból állnak, melyek a női testet hivatottak ünnepelni, stílusos könnyedséggel.

A ruhák és kollekciók teljes mértékben a Zöld gardrób kedvenc koncepciója, a kapszularuhatár elvei szerint készülnek. Sok darab több módon is hordható. Jól párosíthatóak egymással és valószínűleg már meglévő darabjaiddal. Stílusuk, kivitelezésük és minőségi, fenntartható forrásból származó anyaguk révén hosszú távra tervezhetsz velük. 

Szeretettel tervezett és lassú divat módra készült darabjaikat keresd nálunk, a Zöld gardróbban!

Cossac: a te #ECOHOT kapszulagardróbod.

bottom of page