Fenntartható ruha márkáink

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a nálunk található ruhák a leginkább megfeleljenek a Zöld gardrób alapgondolatának. Nemcsak, hogy környezettudatos, fenntartható és etikus módon készült ruhákat kutatunk fel számodra, de egyben jó minőségű, szép, klasszikus darabokat is, melyeket sok-sok évig örömmel viselhetsz majd.


Az alábbiakban olvashatsz a boltban árult márkákról.

PeopleTree-new-strap black.png

A People Tree a fenntartható és etikus divat úttörője. Az Angliában, Londonban tervezett kollekciókat laza és egyben nőies kortárs vonalak és részletek jellemzik. Ruháik biopamutból, természetes és új, fenntartható alapanyagokból készülnek. Fontos számukra a globális társadalmi egyenlőség és a környezetvédelem.

 

Több mint 15 éve Fair Trade termelőkkel, gyártókkal és kézművesekkel dolgoznak a fejlődő országokban, hogy egy újfajta divatipart teremtsenek. Mindennek bizonyítékául szolgálnak megszerzett tanúsítványaik is, hogy mi is bizotsak lehessünk benne, hogy tényleg tesznek azért, amiben hisznek.

Hogy melyik ruha pontosan milyen anyagból van, ki gyártotta és milyen tanúsítvánnyal rendelkezik, azt mindig az adott darab leírásánál találod meg a boltunkban.

people tree certifications.png
jan_n_june_fenntertható_divat.png

A JAN 'N JUNE német márka megálmodói, Anna és Jula, imádják a divatot és a bolygónkat. És azt szeretnék ha az előbbi nem okozna kárt az utóbbiban.

Alapértékeik a társadalmi felelősségvállalás, a környezettudatosság és az átláthatóság. A forrásaikat és a gyártást is ennek jegyében kezelik.

Minden Jan 'N June ruhadarabnak van egy qr kódja, mely az ECO-ID-jához vezet. Ez a ruha "útlevele", mely megmutatja az ellátási lánc minden lépését, mint pl. az anyag származási helyét vagy a varrodát, ahol a ruha készült.

A JAN 'N JUNE, mint cég, nem rendelkezik tanúsítványokkal. Azonban tanúsított anyagokat használnak, Portugáliában és Lengyelországban gyártanak, és minden ruhadarabjuk esetén teljes a transzparencia az ECO-ID-nak köszönhetően.

st_campaign_web10.jpg
ob_logo_text_grey.png

A dán Organic Basics a fenntartható gondolkodást helyezi minden egyes lépésének középpontjába. Csak olyan anyagokat használnak, amelyek törődnek a környezetünkkel és csak olyan gyárakkal működnek együtt, akik szintén ezt teszik.

 

Ruháik dizájnja az egyszerűségen és a funkcionalitáson alapul. A termékeiket azzal a céllal készítik, hogy azok sokáig tartasanak. Ez tanúsított, minőségi anyagokat és igényes kivitelezést jelent. Megbízható, tanúsított, környezetbarát európai ruhagyártókkal dolgoznak, akik etikusan működnek. Azaz a gyárak nem alkalmaznak gyermekmunkásokat, sem kényszermunkát, a munkatársaik biztonságos környezetben dolgoznak, a jó megélhetéshez szükséges fizetést kapnak, olyan támogatásokban részesülnek, mint pl. ingyenes ebéd, vagy gyermekfelügyelet és mindenkor tisztelettel bánnak velük.

 

Az Organic Basics tanúsított B Corporation, valamint minden bevételük 1%-át európai környezetvédelmi projektekre adományozzák.

Ruháik, melyeket nálunk találsz, mind PETA tanúsított vegánok és a biopamut darabok GOTS, a TENCEL darabok pedig OEKO-TEX STANDARD 100 minősítéssel rendelkeznek.

pizsi_lookbook_2021-0706_web.jpeg
pizsi-logo-square (1).png

A PIZSI, az első (és legjobb tudomásunk szerint az egyetlen) magyar fenntartható pizsama márka. Minden darabot Magyarországon terveznek és készítenek el nagy gondossággal.

 

De nem csak alváshoz valók ám a "pizsik", ahogyan azt a nevükből gondolnánk, hanem egy jó lazításhoz is, mondjuk a kanapén. Sőt, ha kedved van, a legtöbb darabot utcán is viselheted.

 

A PIZSI tulajdonosa, Mandzák Enikő azt vallja, hogy mindig lehetünk még jobbak és még fenntarthatóbbak, így a márka lételeme a fejlődés.

Ennek köszönhetően egyre több GOTS minősített biopamut darbajuk is van, melyek közül már a Zöld gardróbban is válogathatsz.

 

Álmodj te is a PIZSI-vel és velünk!