top of page

 A részletek fontossága 

Papír postázó zacskók


A Zöld gardróbban a megrendelt ruháid kiküldéséhez papír postázó zacskókat használok. 


A tasakok újra felhasználhatóak, mert van rajtuk egy plusz ragasztócsík, amit használva újra le lehet őket zárni, így például, ha valamiért vissza kell küldened neküem a vásárolt ruhát, ugyanebben a zacskóban el tudod postázni.

A legtöbb rendelés belefér ezekbe a zacskókba. Ha azonban olyan megrendelést kapok, ami nem illik ebbe a csomagba, akkor keresek egy használt kartondobozt amibe csomagolhatom a ruhákat, ezzel is csökkentve az új anyag felhasználásom.


* Ez a leírás a külső csomagolásra vonatkozik, amiben a ruhákat postázom neked. A belső csomagolás, amiben az egyes ruhadarabok vannak, a gyártóktól származik. Minden gyártó olyan csomagolást alkalmaz, amely meglátása szerint a leginkább megvédi a ruhákat és a legmegfelelőbb erre a célra.

Újrahasznosított papír

Sajnos hiába ilyen kiterjedt a digitális világ, még mindig szükség van papír használatára és nyomtatásra, főleg ahhoz, hogy megfeleljünk törvényeknek és jogszabályoknak.
Így én úgy döntöttem, hogy ha nyomtatok, akkor azt újrahasznosított papírra teszem. Ehhez egy tintasugaras nyomtatót választottam, mert kutatásaim során arra jutottam, hogy ez környezetbarátabb megoldás a lézer nyomtatóknál.


Összességében törekszem arra, hogy minél kevesebb papír felhasználásával tudjon a bolt működni.

Az én szerepem

Azzal, hogy én, a Zöld gardrób tulajdonosa (Heló! Nóra vagyok. :) az otthonomban dolgozom, raktározok, minden itt történik, mindent én csinálok, a fenntarthatóbb utat választottam.⁠


A raktározást, számlázást, csomagküldést akár ki is szervezhetném. Viszont nekem nagyon fontos, hogy így tudok egyeztetni veled a ruhák méretéről és minden egyéb tulajdonságáról, hogy amennyire lehet, elkerüljük a cseréket és ezzel nem csak a te csalódottságodat, de a ruhák felesleges utaztatását is. 

Az otthonunk számára szükséges áramfogyasztást napelemes rendszerrel finanszírozzuk, így a munkámhoz szükséges áramot is. :)

A te szereped
Bizony a környezettudatos vásárlásban nem csak a készítőknek és az eladóknak van nagy szerepük, hanem a vásárlóknak is.
A te döntésed, hogy mennyi és milyen minőségű terméket vásárolsz meg. A te döntésed, hogy a vásárlás után, meddig és hogyan fogod használni, gondozni a terméket.
A tudatos vásárlásnak és felhasználásnak kulcsszerepe van abban, hogy csökkenjen a boltok az áruk környezeti terhelése.
Mi a Zöld gardróbban mindent megteszek azért, hogy a legjobb minőségű és leginkább megfelelő termékeket biztosítsam számodra. Ha bármilyen kérdésed, kétséged van rendelés előtt, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, nagyon szívesen segítek mindenben!
Az új ötletek mindig jól jönnek
Ha van olyan ötleted, amivel szerinted fejleszthetnék a Zöld gardrób környezetbarát működésén, kérlek oszd meg velem!
Köszönöm a segítséged!

Nóra
bottom of page