A részletek fontossága 

Újrafelhasználható, otthon komposztálható csomagolás*

A Zöld gardróbban a megrendelt ruháid kiküldéséhez a Wastebased postázó zacskóit használjuk. Ezek a látszólag műanyag zacskók igazából növényi alapúak, nem tartalmaznak káros anyagokat és teljes mértékben otthon komposztálhatóak.
Újra felhasználhatóak, mert van rajtuk egy plusz ragasztócsík, amit használva újra le lehet őket zárni, így például, ha valamiért vissza kell küldened nekünk a vásárolt ruhát, ugyanebben a zacskóban el tudod postázni.

A postázó összetevői: kukuricakeményítő és két fajta bioplasztik: PLA és PBAT. A PLA (polylactic acid) egy növényi alapú, lebomló anyag. A PBAT (polybutylene adipate terephthalate) egy nem növényi, hanem olaj alapú lebomló bioműanyag, ami a jelenlegi technológiai szinten a gyártó szerint egyelőre nem helyettesíthető más anyaggal.

A zacskók karbon negatívak. Az anyag, amiből készültek kevesebb energia és víz felhasználását igénylik, mint más csomagolóanyagok (mint a polietilén vagy a kartonpapír) és kisebb a CO2 kibocsátás, víz- és levegőszennyezés a készítésük során.
CO2 kibocsátása persze mindennek és mindenkinek van, így hogy ezt lenullázzák, a gyártó partnerségben áll a Mossy Earth társadalmi vállalkozással, akik a cég teljes karbon kibocsátásanak kétszeresét ellensúlyozzák európai erdőtelepítési projektjeik során.

Terveink szerint a legtöbb rendelésed bele fog férni ezekbe a zacskókba. Ha azonban olyan megrendelést kapnánk, ami nem illik ebbe a csomagba, akkor mindent megteszünk majd, hogy keressünk egy használt kartondobozt amibe csomagolhatjuk a ruhákat, ezzel is csökkentve az új anyag felhasználásunkat.


* Ez a leírás a külső csomagolásra vonatkozik, amiben a ruhákat postázzuk neked. A belső csomagolás, amiben az egyes ruhadarabok vannak, a gyártóktól származik. Minden gyártó olyan csomagolást alkalmaz, amely meglátása szerint a leginkább megvédi a ruhákat és a legmegfelelőbb erre a célra.
Újrahasznosított papír
Sajnos hiába ilyen kiterjedt a digitális világ, még mindig szükség van papír használatára és nyomtatásra, főleg ahhoz, hogy megfeleljünk törvényeknek és jogszabályoknak.
Így mi úgy döntöttünk, hogy ha nyomtatunk, akkor azt újrahasznosított papírra tesszük. Ehhez egy tintasugaras nyomtatót választottunk, mert kutatásaink során arra jutottunk, hogy ez környezetbarátabb megoldás a lézer nyomtatóknál.
Összességében törekszünk arra, hogy minél kevesebb papír felhasználásával tudjunk működni.
Az én szerepem
Azzal, hogy én, a Zöld gardrób tulajdonosa (Heló! Nóra vagyok. :) az otthonomban dolgozom, raktározok, minden itt történik, mindent én csinálok, a fenntarthatóbb utat választottam.⁠
A raktározást, számlázást, csomagküldést akár ki is szervezhetném. Viszont nekem nagyon fontos, hogy így tudok egyeztetni veled a ruhák méretéről és minden egyéb tulajdonságáról, hogy amennyire lehet, elkerüljük a cseréket és ezzel nem csak a te csalódottságodat, de a ruhák felesleges utaztatását is. ⁠
A te szereped
Bizony a környezettudatos vásárlásban nem csak a készítőknek és az eladóknak van nagy szerepük, hanem a vásárlóknak is.
A te döntésed, hogy mennyi és milyen minőségű terméket vásárolsz meg. A te döntésed, hogy a vásárlás után, meddig és hogyan fogod használni, gondozni a terméket.
A tudatos vásárlásnak és felhasználásnak kulcsszerepe van abban, hogy csökkenjen a boltok az áruk környezeti terhelése.
Mi a Zöld gardróbban mindent megteszünk azért, hogy a legjobb minőségű és leginkább megfelelő termékeket biztosítsuk számodra. Ha bármilyen kérdésed, kétséged van rendelés előtt, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, nagyon szívesen segítünk mindenben!
Az új ötletek mindig jól jönnek
Ha van olyan ötleted, amivel szerinted fejleszthetnénk a Zöld gardrób környezetbarát működésén, kérlek oszd meg velünk!
Köszönjük a segítséged!