top of page

Így válassz ruhát online

Kétségeid vannak az online ruhavásárlással kapcsolatban?
Ha segítségre van szükséged, jó helyen jársz.

Hogyan találd meg a megfelelő ruhát? Egy webshopban, mint a Zöld gardrób, még próbálni sem lehet. Hogyan fogod így megtalálni a neked valót, amikor még sokszor a boltban is nehéz?

 

Szerencsére nagyon sok mindent tehetsz azért, hogy megkönnyítsd a dolgod. :) Lássunk mik ez ezek...

Woman on her Laptop

Az első kérdés mindig az, hogy: Milyen ruhadarabot keresel?

Nem ritka, hogy egy fizikai boltban is azért nehéz a választás, mert nem készültél fel előre a vásárlásra. Mi a Zöld gardróbban minden szempontból a tudatos vásárlást támogatjuk. Nem csak ruhák terén. A tudatos választás pedig azzal jár, hogy felkészülünk, amennyire tudunk.

Lehet, hogy ehhez jó alaposan körbe kell nézned a szekrényedben és az életedben is.

Pontosan mire is van szükséged? Ez az, amit először érdemes kitalálni.

 

A tervezéshez segítségül hívhatod a Tudatos vásárlás menüpontunkban található többi segédletünket.

Ha pedig már tudod, hogy milyen ruhadarabot szeretnél, akkor bizony nálunk a webshopban sokszor könnyebb is felkutatni a neked való darabot, hiszen sokkal gyorsabban megtalálsz egy-egy ruhafajtát, színt, amit keresel, mint egy üzletben körbe-körbe járkálva.

 

Ha pedig megvan a ruha, na igen, akkor kicsit más, mint a boltban, hisz nem tudod azonnal felpróbálni, ugye?

Body Measurements

Üdvözlünk a Zöld gardróbban!

Nagyon örülünk, hogy itt vagy!!

 

Nézz körbe csodás bőrbarát, etikus módon készült, környezetbarát és fenntartható ruháink között!

 

Mit tehetsz, hogy megtaláld a megfelelő méretű ruhát a Zöld gardróbban?

Mérj!

 

Mérd meg magad!

 

Az, hogy áltlában M-es ruhát hordasz például, ebben az esetben nem sokat segít, hacsak nem annak a márkának hordod az M-es darabjait, amit kiszemeltél magadnak. De még akkor sem 100%-ig biztos, hogy azt kell választanod. :)

 

Nagyon fontos, hogy tisztában legyél saját méreteiddel centiméretben. Ez nagyon-nagyon sokat segít a jó választásban.

 

A leggyakoribb méretek, amire szükséged lesz:

 

Mellbőség - így mérd:

 

A mellbőséged érdemes ruha nélkül, de legalábbis nem szivacsos melltartóban lemérni. A mérőszalag legyen vízszintes, a levegőt fújd ki mérés közben (persze nem kell erőltetni nagyon, lényeg, hogy ne beszívott levegővel mérj). Mindig a legszélesebb részen mérj, azaz ott, ahol a legnagyobb számot látod a szalagon.

 

Mell alatti körméret - így mérd:

 

Ezt a melled alatt mérd, ott, ahol a melltartó alsó gumija fut körbe rajtad. A mérőszalag legyen vízszintes, a levegőt fújd ki mérés közben (persze nem kell erőltetni nagyon, lényeg, hogy ne beszívott levegővel mérj).

 

Derékbőség  - így mérd:

 

A derékbőséged érdemes ruha nélkül mérni, vagy nagyon vékony ruhában, ami nem ad hozzád plusz centiket. A derekad mérd a köldököd felett, azaz ne a hasadnál sosem,  hanem mindig a legvékonyabb részen. A mérőszalag legyen vízszintes.

 

Csípőbőség  - így mérd:

 

A csípőbőséged érdemes ruha nélkül mérni, vagy nagyon vékony ruhában, ami nem ad hozzád plusz centiket. A csípőd mérd kb. ott, ahol a lábaid kezdődnek, mindig a legszélesebb részen, ahol a feneked is a legnagyobb és ahol a mérőszalag a legtöbbet mutat. A szalag legyen vízszintes.

 

Testmagasság:

 

Van, hogy az is segít dönteni, milyen magas vagy. Ezzel is jó tisztában lenni. :)

 

Nagyon fontos a mérésnél:

 

Soha ne húzd szorosra a mérőszalagot, így biztosíthatod, hogy a mérés kényelmes ruhaméretet eredményezzen. Ha van segítséged a méretkezésben, könnyebb lehet pontos mérést végezni.

 

Mérd meg az otthon levő ruháid!

 

Ez olyankor jön jól, amikor olyat látsz nálunk, hogy nem a te méreteid vannak megadva a mértettáblázatban, hanem a ruháé. Azaz az, hogy a darab egy asztalra lefektetve, megmérve mekkora.

Ilyenkor úgy tudsz a legjobban választani, hogy te is leméred otthon egy olyan ruhád, aminek szereted a méretét és ahhoz hasonlítod a megvásárolni kívánt darab méreteit.

Tájékozódj!

Mindig nézd meg a mérettáblát és a leírást minden ruhánál!

 

A ruhák leírásába igyekszünk a személyes tapasztalatokat is beépíteni. Így ha egy darab kisebb, vagy nagyobb, szorosabb, vagy lazább a mérettáblája szerinti méreténél, azt jelezzük, hogy könnyebb legyen számodra a választás. Van, hogy kiegészítő méréseket is látsz egy darab mellett. Ezeket mindig érdemes figyelembe venni.

 

Kérdezz!

 

Mindig szívesen fogadjuk a kérdéseidet. Igyekszünk mindig a legjobb, legalaposabb választ adni. Mindent megnézünk, lemérünk, összehasonlítunk, lefotózunk neked, amit csak szeretnél, hogy jobban tudj dönteni egy-egy ruhadarabbal kapcsolatban.

Ha kérdésed van, itt megtalálsz minket.

 

Próbálj! :)

 

Az, hogy megrendelsz egy ruhát otthon felpróbálod és mégsem lett jó méret még nem a világ vége. Visszajuttathatod hozzánk és mi szívesen kicseréljük neked. És mivel a Zöld gardrób egy slow fashion bolt és minden ruhadarabra értékként tekintünk, biztos lehetsz benne, hogy a visszaküldött ruhákat a lehető legnagyobb gondossággal kezeljük és új gazdát keresünk nekik.

A visszaküldésről itt olvashatsz bővebben.

 

Bízz magadban, bele fogsz jönni :)

 

Minél többet vásárolsz online, annál jobban fog menni. Ráadásul ha kiismered nálunk egy-egy kedvenc márkádat, akkor már eleve sokkal könnyebb lesz választanod a termékeik, méreteik közül.

 

IMG_6802.JPG
bottom of page